torstai 2. tammikuuta 2014

Tavoitteet vuodelle 2014

Toki tällekin vuodelle täytyy asettaa tavoitteet, sillä tavoitteiden tarkoituksena on toimia motivaattorina. Onhan se kiva jos tavoitteet ovat vuoden aikana täyttyneet :) Tosin omalla kohdalla tavoitteiden asettaminen on toiminut vähän huonosti motivaattorina, mutta ehkä tänä vuonna...

Tässä ne nyt ovat:

Agility
Isoimpana tavoitteena on vihdoin aloittaa kisaaminen. Keväällä Miko täyttää jo 5 vuotta, joten olisi jo senkin puolesta aika kisauran aloitukselle. Pitkää kisauraa meille ei ole luvassa, mutta eipä se haittaa. Mikon kanssa ei kuitenkaan ole mitään sen kummempia tavoitteita, enemmin me vain harjoitellaan kisaamista. Tai siis minä harjoittelen ja ehkä sitten tulevaisuudessa saan sellaisen kooikerin, jonka kanssa voin asettaa isompia tavoitteita, kuten vaikkapa valioitumisen. Vielä on paljon pieniä asioita, joita pitäisi saada kuntoon, että olisimme kisavalmiita. Mutta toisaalta minua ei haittaa, vaikka emme olisikaan ihan kisavalmiita vielä kisaamisen aloitettua, pääasia että meillä on kivaa, tuloksilla ei niin väliä. Paitsi ehkä siinä vaiheessa kun meillä on kymmenen hylkäyksen putki 1. luokassa ;)

Toko
En tiedä viitsinkö enää asettaa tokotavoitteita, mutta tässä ne nyt kuitenkin on. Tavoitteena olisi käydä parissa möllitokokokeessa ja jos jaksan treenata riittävän ahkerasti, niin syksyllä voisimme osallistua ihan oikeaan kokeeseen. Liikkeiden osalta isoimmat tavoitteet ovat paikallamakuun saaminen varmaksi kuten myös kopelointien eli juoksutarkastuksen ja luoksepäästävyyden. Seuraamiseen on tavoitteena saada tekemisen meininki mukaan eli että seuraaminen ei olisi lenkkeilyä.

Rally-toko
Tavoitteena on treenata alokasluokan liikkeet kisavalmiiksi, jotta voisimme osallistua rally-tokokokeeseen. Ennen oikeita kokeita haluan käydä ainakin kertaalleen möllikokeessa. Ja ehkä uskallan asettaa tavoitteeksi myös hyväksytyn tuloksen oikeasta kokeesta :) Rally-tokostahan tulee virallinen laji 1.5.2014.

Mejä
Tänä vuonna meillä ei ole tavoitteena osallistua kokeeseen, sillä meillä varmasti riittää koko jäljestyskausi tekemistä Mikon jäljestysmotivaation kanssa. Aloitamme treenit lyhyillä jäljillä lyhyessä hihnassa. Katsotaan sitten miten harjoitukset etenevät. Tavoitteena siis lisätä Mikon jäljestysmotivaatiota ja jälkiuskollisuutta, jotta voisimme harjoitella myös pidempiä jälkiä. Jos minua pyydetään jälleen sihteeriksi rotumestaruuskokeeseen, niin saatan sitten ilmoittaa Mikon kokeeseen, mutta yritän vastustaa kiusausta...

Näyttelyt
Näyttelyiden osalta ei ole enää juurikaan tavoitteita. Koska Miko sai viime vuonna kaksi CACIBia Suomesta, niin houkuttelisi lähteä ulkomaille, sillä olisihan C.I.B.-titteli ihan kiva... Mutta en kuitenkaan usko, että ainakaan tänä vuonna käymme ulkomailla. En ole vielä katsonut tämän vuoden näyttelykalenteria, mutta tarkoituksena olisi käydä parissa näyttelyssä. Ilmoitan Mikon varmaan Spanieliliiton juhlanäyttelyyn ja Maailmanvoittaja-näyttely kiinnostaisi. MV-näyttelyn tuomari ei vaan taida olla meille sopiva, mutta tutkitaan sitä asiaa vielä. Mitkä siis ovat meidän näyttelytavoitteet? Osallistua muutamaan näyttelyyn ja saada niistä EH/ERI.

Muuta
Muita tavoitteita on osallistua Dobo-jatkokurssille, nostaa sekä koiran että emännän kuntoa ja saada ohitukset vihdoin kuntoon (Miko kyllä osaa ohittaa ihan nätisti, mutta pelottaville koirille se rähjää).

Viime kirjoituksessa unohtui mainita vuoden kohokohdissa Mikon uiminen. Viime vuonna Miko nimittäin ui useamman kerran omasta aloitteestaan eli sitä ei kannettu veteen. Se vasta hieno juttu olikin :) Sitten kun vielä saisin Mikon noutamaan, niin voisimme osallistua taippareihin! No, oikeasti meillä olisi vaikka kuinka paljon tehtävää, jos haluaisin Mikon joskus taippareihin viedä (haluaisin kyllä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti